Kuo geriausia marinuoti mėsą? Svarbiausia – nedėti vieno populiaraus prieskonio

Kai kurios gudrybės padės sukurti kulinarinį šedevrą.

Kuo patepti mėsą prieš kepant – patarimai
Mėsa orkaitėje – daugelio šeimininkių karūnuotas patiekalas, dažnai ruošiantis šventiniams stalams. Naujieji metai – ne išimtis, nes ukrainietės dažnai kepa vištą arba kiaulieną kepimo maiše, folijoje ar ant skardos. Sužinokite, kaip marinuoti mėsą kepimui, kad gautumėte tobulą patiekalą.

Geriausi marinatai mėsai – variantai
Kaip marinuoti mėsą – taisyklės ir patarimai
Kaip marinuoti mėsą orkaitėje – paprastas receptas
Kulinarai ir patyrę šefai sutinka, kad marinatą reikia rinktis pagal mėsą, kurią norite gaminti. Pavyzdžiui, kiauliena puikiai iškepama, jei ją patepsite garstyčiomis su medumi ir pabarstysite česnaku, bazilikais arba chmeli-suneli. Jautienai geriau naudoti provanso žoleles ir įvairius saldžiarūgščius padažus.

Koks marinas geriausiai suminkština mėsą? Atsakymas paprastas – tas, kuris turi rūgščių. Actas, granatų sultys, kiviai, kefyras, vynas – visi šie produktai puikiai tinka marinavimui. Jei papildomai pridėsite druskos, paruoštas mėsos gabalėlis tiesiog tirps jums burnoje.

Kaip marinuoti mėsą – taisyklės ir patarimai
Jei nežinote, kaip marinuoti mėsą kepimui orkaitėje, pasinaudokite paprastais, bet veiksmingais patarimais:

  • Geriausia kepimui rinktis mėsą be kaulų – tai gali būti filė arba šlaunelė;
  • Jei kepate visą mėsos gabalą, stebėkite, kad jo svoris neviršytų 2 kg, nes kitu atveju kraštai gali perdegti, o vidus nepasikeps;
  • Keramika – geriausia medžiaga kepimui, geriau rinktis indą iš jos;
  • Jei naudojate kepimo skardą, būtinai apvyniokite mėsą folija arba bent jau išklokite dugną su kepimo popieriumi.

Jei įsiminsite šias paprastas taisykles, kaip marinuoti mėsą kepimui orkaitėje, galėsite bet kokiomis sąlygomis ir beveik iš „nieko“ paruošti puikų mėsos patiekalą.

Naudingas patarimas: Niekada nenaudokite marinadams druskos arba prieskonių, kuriuose yra druskos. Ji „ištraukia“ drėgmę iš mėsos, todėl gabalėlis tampa sausas ir kietas.

Kaip marinuoti mėsą orkaitei – paprastas receptas
Šeimininkės, kurios nori marinuoti mėsą kepimui, kad patiekalas būtų švelnus, sultingas ir kvapnus, gali pasinaudoti šiuo receptu. Jis puikiai tinka bet kuriai kiaulienos daliai, tačiau ypač gerai pasiteisina su šonine, kuri laikoma gana sausa.

Ingridientai:

  • 1 kg šoninės su kaulu;
  • 60 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako;
  • pusė citrinos;
  • trečdalio šaukštelio kumino;
  • 1 šaukštelis malto koriandro sėklų;
  • juodųjų pipirų grūdeliai;
  • ant žiupsnio šaukštelio – džiovintas česnakas, kurkuma, apelsinų žievelė, garstyčių milteliai, baltieji pipirai;
  • 1,5 šaukštelio italų žolelių;
  • 2 žiupsniai raudonųjų aštrių pipirų.

Kiaulieną išplauti, supjaustyti gabaliukais taip, kad kiekvienas būtų maždaug 2,5 cm storio ir su savo kaulu. Atskirame inde sumaišykite kumino, malto koriandro, 8 juodųjų pipirų grūdeliai, džiovintą česnaką, kurkumą, apelsinų žievelę, garstyčių miltelius, baltuosius pipirus, italų žoleles ir aštrius pipirus. Įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai sumaišykite.

Išspauskite citrinos sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintą česnaką į marinatą. Įdėkite kiaulieną į indą, kiekvieną gabalėlį gausiai patepkite marinu. Uždenkite indą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms, po to kepkite orkaitėje pagal savo receptą.

DAUGIAU STRAIPSNIŲ

        Parašykite komentarą

        El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *