Keisti sovietmečio maisto produktai, kai kurie iš jų net buvo laikomi elitiniais

Šiandien jie gali nustebinti: sovietų laikų produktai. SSRS egzistavo keletas produktų, kurie šiandien gali atrodyti neįprasti arba net keisti. Kai kurie iš jų buvo deficito pasekmė, kiti – maisto pramonės eksperimentų rezultatas. Šiandien tokių produktų jau nebeįmanoma rasti.

SSRS laikų produktai, kurių niekada nepamatysite: Medus sviestas: saldus delikatesas Medus sviestas buvo gaminamas iš sviesto, kurio riebalų kiekis buvo 52%, ir bičių medaus, kurio produkto sudėtyje buvo apie ketvirtadalis. Šis mišinys turėjo minkštą konsistenciją ir saldų skonį, priklausomai nuo medaus rūšies. Jis buvo naudojamas kaip paskirstymo pasta sumuštiniams ir naminių tortų gamybai.

Sovietų maisto pramonė gamino sviestą su cikorija, kurios skonis buvo gana specifinis.

Acto salotos: šviežių daržovių alternatyva Dėl šviežių daržovių ir vaisių trūkumo SSRS buvo populiarios salotos, pagamintos iš virtų daržovių, tokių kaip morkos, burokėliai ir bulvės, su pridėtais marinuotais agurkais ir žaliu žirniais. Tokios salotos buvo užpilamos actu arba augaliniu aliejumi, todėl jos būdavo gana sunkios virškinimui.

Apelsinų majonezas: eksperimentinis padažas Apelsinų majonezas buvo vienas iš neįprastų Sovietų maisto pramonės produktų. Šis padažas sujungė tradicinį majonezą su apelsinų sulčių arba esencijos priedu, suteikdamas jam saldžiai rūgštų skonį. Jis turėjo 35% riebalų, buvo gaminamas su apelsinų sultimis arba džemu ir laikomas desertiniu. Naudotas kaip salotų užpilas arba priedas prie įvairių patiekalų.

Ištirpintas sūris tūbelėse Produktas pavadinimu “Jantar”, supakuotas į tūbeles, atrodė neįprastai ir priminė kažką kosminio. Šiandien tūbelės beveik nenaudojamos, o ištirpintas sūris dažniausiai parduodamas plytelėse arba gabalėliais.

Kava ir kakava plytelėse Toks produktų tipas buvo populiarus ne tik tarp suaugusiųjų: užmetus į puodelį su verdančiu vandeniu – ir gėrimas paruoštas, bet ir tarp vaikų. Vaikai juos kramtydavo be vandens, laikydami skaniu desertu.

Panašiai buvo gaminamas ir želė – plytelėse, kurią buvo galima paruošti, ištirpinus plytelę karštame vandenyje.

Jonizuotas pienas Pienas buvo specialiai apdorojamas, kad sumažintų kalcio kiekį, todėl jo sudėtis buvo panaši į motinos pieną. Manoma, kad pagal sudėtį jis buvo panašus į motinos pieną, nes turėjo 22% mažiau kalcio. Jis buvo naudojamas medicinos įstaigose ir pediatrijos klinikose kūdikiams, kuriems reikėjo specialios mitybos.

Vaisinis kefyras Šiuolaikinio jogurto SSRS nebuvo, tačiau buvo 2,5% ir 1% vaisinis kefyras. Į jį pridėdavo sirupų, uogienių, džemų ir sublimuotų arba šaldytų uogų – ir gaudavo vaisinį kefyrą.

DAUGIAU STRAIPSNIŲ

        Parašykite komentarą

        El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *