Kaip atskirti, jog sviestas yra netikras? Kas sudėtyje tai išduoda?

Sviestas – nepakeičiamas ingredientas pusryčiams ir garnyrams, suteikiantis jiems ypatingą skonį. Dalijamės patarimais, kaip išsirinkti tikrą kokybišką produktą ir išvengti klastotės.

Išsirinkti kokybišką sviestą yra lengviau, nei atrodo – tereikia žinoti keletą svarbių dalykų. Jums nereikia būti ekspertu, svarbiausia – atkreipti dėmesį į sudėtį. Tikras sviestas turėtų būti gaminamas tik iš pieno riebalų, be jokių priemaišų.

Pirmiausia pažiūrėkite į pakuotę – joje turi būti aiškiai parašyta „sviestas“, o ne „tepusis riebalų mišinys“ ar „margarinas“. Tuomet atidžiai peržiūrėkite sudėtį. Jei joje pastebėsite trumpinį ŽMR (žemės ūkio maisto riebalai) ar pieno riebalų pakaitalas, tokio produkto geriau nesirinkti – jis neatitinka kokybės standartų.

Jei ant pakuotės nurodyta, kad sudėtyje yra saulėgrąžų, rapsų, palmių ar kitų augalinių aliejų, taip pat įvairių priedų, turėtumėte būti atsargūs. Tikras sviestas turi būti pagamintas tik iš pieno riebalų, be jokių priemaišų ir konservantų. Augaliniai riebalai keičia skonį ir mažina produkto kokybę, todėl tokio gaminio negalima laikyti tikru sviestu.

Dar vienas svarbus kriterijus – kaina. Kokybiškas sviestas negali būti per pigus, nes jo gamybai reikia daug pieno. Jei kaina yra gerokai mažesnė už vidutinę rinkos kainą, tai gali reikšti, kad buvo naudojami pigūs pakaitalai. Išimtis gali būti nuolaidos, tačiau kitais atvejais verta būti atidiems.

Perkant sviestą pagal svorį, atkreipkite dėmesį į jo išvaizdą. Kokybiškas produktas turi švelnią, vienodą tekstūrą ir natūraliai šviesiai geltoną spalvą. Per daug trapi struktūra ar nenatūraliai ryškus atspalvis gali rodyti, kad į produktą buvo pridėta dažiklių ar kitų riebalų.

Laikykitės šių patarimų, ir visada galėsite išsirinkti patį geriausią sviestą!

DAUGIAU STRAIPSNIŲ

        Parašykite komentarą

        El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *